вівторок, 20 червня 2017 р.

Цікаві факти з життя птахів

Ми помічаємо їх завжди, високо в небі над нашою головою, на деревах ... Птахи здаються нам простими створіннями, хоча якщо заглибитися у факти, зрозуміємо, що птахи - унікальні створення, що володіють вражаючими здібностями.

Найдавніший птах, відомий на Землі, це археоптерикс, що жив приблизно 150 мільйонів років тому. Він мав крила, був цілком покритий пір'ям і був розміром з ворона.
Найбільша кількість жовтків, виявлених в курячому яйці - 9.
Щоб зварити яйце страуса круто, його треба варити 2 години.
Королівський альбатрос висиджує яйця 79 днів.
Саме маленьке в світі пташине яйце - це яйце колібрі, а найбільше - у страуса.
Курчата, страусенята, каченята і пташенята чайок готові до самостійного життя майже відразу після народження, так як вони вилупилися з яйця з великою кількістю жовтка, а пташенятам сов, дятлів, і більшості дрібних співочих птахів потрібна турбота батьків, щоб вижити.
Повітряні мішки можуть займати до 1/5 об'єму тіла птиці.
Нормальна температура тіла птахи зазвичай на 7-8 градусів вища, ніж у людини. Більше 3/4 вдихуваного птахом повітря використовується для охолодження тіла, так як у них немає здатності потіти.
Серце птиці б'ється з частотою 400 ударів на хвилину, коли вона відпочиває, і понад 1000 ударів на хвилину під час польоту.
Звичайна ластівка, пролітає в дводюймовий зазор двері на швидкості 56 кілометрів / год
Сіруватий буревісник - птах рекордсмен по відстані перельоту. Буревісник пролітає відстань в 40000 миль від Нової Зеландії до північних водах Тихого океану
Найбільш швидка птах - сапсан, чудовий мисливець, може виявити жертву на відстані півмилі. В ході атаки на жертву сапсан розвиває швидкість до 200 миль на годину. З цієї причини його можливо назвати найбільш швидкою твариною, незважаючи на те, що таку швидкість він розвиває лише під час полювання
Єдина безкрила птиця називається ківі і мешкає в Новій Зеландії.
Перелітні качки та гуси часто летять у формі букви V. Кожен птах летить в потоці, який дають крила сусіда, і цей повітряний потік допомагає зберегти енергію.
Швидкість чайок досягає 160 км на годину.
Швидкість стрижів, голубів, куликів може досягати 300 км / ч.
Пінгвіни, страуси і птиці додо (птах додо вже вимер) літати не можуть.
Колібрі їдять кожні 10 хвилин, щодня поїдаючи нектару в два рази більше їх власної ваги.
Домашній голуб Шер Амі втратив око та ногу, коли доставляв повідомлення під час першої світової війни. Шер Амі отримав нагороду за відвагу, а ногу йому замінили на протез.
Єдина відома отруйна птах - це чубатий пітоуі, що мешкає на Новій Гвінеї. Отрута міститься в його шкірі і пір'ї.
Американський гриф-індичка допомагає інженерам визначити місце пошкодження підземного трубопроводу. Випливає пальне пахне падаллю, якою харчуються ці птахи, і, збираючись у такому місці, птахи показують ремонтникам, де саме слід виробляти лагодження.

Немає коментарів:

Дописати коментар